Hem      Kennel       Hundarna        Planerade kullar       Kullstatistik       Galleri       Kontakt 

Välkommen till Tillyhills Kennel

Jag heter Tina Johansson och har alltid haft ett stort djurintresse och haft/tränat hund hela livet. När jag var liten hade vi Boxer, Smålandsstövare,Pekingese 

och Tax. Mina föräldrar hade kennel och jag var med på alla valpningar osv

 

 

Jag har hängt hos många duktiga uppfödare under åren som delat med sig av olika erfarenheter och jag har varit kennelhjälp/ valpvakt/visat hundar på många olika raser. Nästan varje ledig stund tillbringade jag på en kennel som hade Golden, Pomeranian, Amerikansk Cocker och Westie.

 

Min första egna hund var en Pekingese som blev Nordisk utställningschampion och hans avkomma Kulan som blev min tränade jag lydnad med! Nästa hund som var min egna var en Grosser Schweizer Sennenhund som jag tränade framförallt spår och lydnad med och så blev det även med Newfoundlandshunden jag hade samtidigt.

Därefter har jag haft två stycken Welsh Corgi Cardigans.

 

2004 köpte jag min första Aussie som heter Mr Binks Dallas Dhu "Tilly" från Gun och Berndt Markert i Ulricehamn. Hon visade sig vara en stabil och sund tik som blev stamtik hos oss!

 

Jag har jobbat som djursjukvårdare i över 30 år så mitt liv handlar i stort sett om djur hela dygnet. Inom jobbet träffar jag på alla möjliga sorters hundar och raser så det är väl det jag är bäst på, att snabbt hinna läsa av hur jag ska hantera varje hund jag träffar. Jag har ju dessutom hyfsad koll på sjukdomar, behandlingar av småkrämpor osv.

Jag har alltid en bra vardagslydnad på mina hundar och de kan vara lösa i alla miljöer osv. Det hoppas jag att mina uppfödningar också ska kunna vara och den biten hjälper jag gärna till med om det blir bekymmer i vardagen.

Mina aussies är ganska framåt och tuffa hundar och behöver en tydlig förare och regler under uppväxten för att få ett riktigt fritt och härligt liv! Hjälp med tävlingsdetaljer finns det de som är duktigare på än vad jag är ;) Men utöver det så har jag i stort sett dygnet-runt-jour för mina valpköpare med tips om allt som rör deras hund.

Jag är inte någon tävlingsmänniska och har haft en familjemedlem som varit sjuk under flera år då jag haft svårt att komma iväg på så mycket kurser/tävlingar med mina egna hundar men jag tränar mycket med dem här hemma , framförallt spår, sök och lydnad. Jag fixar många träningstillfällen och träffar för mina valpköpare.

Nu hoppas jag på att komma ut lite mer med min unga hund! För att se mer om vad vi hittar på och hur valparna växer upp så kan ni besöka min blogg eller kennelsidan Tillyhills Kennel på FB där ni hittar massor av info om de olika kullarna i resp album.

 

Mina valpar passar inte som enbart sällskapshundar utan jag säljer i första hand till dig som är intresserad av att träna/tävla och ha din hund som ett stort intresse.

 

Min målsättning är att föda upp friska och mentalt stabila hundar som passar till de flesta grenar inom hundsporten t.ex bruks, vallning, lydnad, IPO, agility, tjänstehund, eftersök osv.

Kenneln innehar SKKs Bruksuppfödarpris och har i dagsläget fött upp 15 KORADE hundar, ett flertal tävlar Elitklass i flera olika grenar.

 

Jag försöker följa upp och stötta mina valpköpare under hundens liv och jag vill ta del av både roliga och jobbiga saker som dyker upp längs vägen!

 

Mer info om rasen finns dessutom på www.australianshepherdklubben.nu

Välkommen att kontakta mig:

 

Tina Johansson

Biskopsbergsvägen 29

371 93 Karlskrona

 

0701452660

 

E-post: info at tillyhills.se