Hem      Kennel       Hundarna        Planerade kullar       Kullstatistik       Galleri       Kontakt 

Välkommen till Tillyhills Kennel

Jag heter Tina Johansson och har alltid haft ett stort djurintresse och haft/tränat hund hela livet. När jag var liten hade vi Boxer, Smålandsstövare,Pekingese 

och Tax. Mina föräldrar hade kennel och jag var med på alla valpningar osv

Jag är en sån där unge som är uppvuxen på landet och fick hitta på saker på egen hand och då var det djuren som var mitt stora intresse. Jag var hos varenda granne som hade hund eller häst och lånade dem när jag inte höll på med våra egna. Eller så lekte jag kurragömma med våra baggar och lite andra galna upptåg hann jag nog med. Som att bära in något nyfött bortstött lamm i mormors säng osv osvJag har varit hos många duktiga uppfödare under åren som delat med sig av olika erfarenheter och jag har varit kennelhjälp/ valpvakt/visat hundar på många olika raser. Nästan varje ledig stund tillbringade jag på en kennel som hade Golden, Schäfer, BC, Pomeranian, Amerikansk Cocker, Papillon och Westie.


Min första egna hund var en Pekingese som blev Nordisk utställningschampion och hans avkomma Kulan som blev min  tränade jag lydnad med! Nästa hund som var min egna var en Grosser Schweizer Sennenhund som jag tränade framförallt spår och lydnad med och så blev det även med Newfoundlandshunden jag hade samtidigt.

Därefter har jag haft två stycken Welsh Corgi Cardigans.


2004 köpte jag min första Aussie Mr Binks Dallas Dhu "Tilly" från Gun och Berndt Markert i Ulricehamn. Hon visade sig vara en stabil och sund tik som blev stamtik hos oss! Tilly blev 13 år och är mycket saknad...


Jag har jobbat som djursjukvårdare i över 30 år så mitt liv handlar i stort sett om djur hela dygnet. Inom jobbet träffar jag på alla möjliga sorters hundar och raser så det är väl det jag är bäst på, att snabbt hinna läsa av hur jag ska hantera varje hund jag träffar. Jag har ju dessutom hyfsad koll på sjukdomar, behandlingar av småkrämpor osv.

Jag har alltid en bra vardagslydnad på mina hundar och de kan vara lösa i alla miljöer osv. Det hoppas jag att mina uppfödningar också ska kunna vara och den biten hjälper jag gärna till med om det blir bekymmer i vardagen.

Mina aussies är ganska framåt och tuffa hundar och behöver en tydlig förare och regler under uppväxten för att få ett riktigt fritt och härligt liv!

Hjälp med tävlingsdetaljer finns det de som är duktigare på än vad jag är  ;) Men utöver det så har jag i stort sett dygnet-runt-jour för mina valpköpare med tips om allt som rör deras hund.

Jag är inte någon tävlingsmänniska och har haft en familjemedlem som varit sjuk under flera år då jag haft svårt att komma iväg på så mycket kurser/tävlingar med mina egna hundar men jag tränar mycket med dem , framförallt spår, sök och lydnad. Jag fixar många träningstillfällen och träffar för mina valpköpare. Jag försöker att hålla mig uppdaterad inom de flesta hundsporter och åker så ofta jag kan för att titta och heja på när mina valpköpare tränar och tävlar.

Nu hoppas jag på att komma ut lite mer med min unga hund! Hon är startad i appellen med gk res. För att se mer om vad vi hittar på och hur valparna växer upp så kan ni besöka min blogg eller kennelsidan Tillyhills Kennel på FB där ni hittar massor av info om de olika kullarna i resp album.


Mina valpar passar inte som enbart sällskapshundar utan jag säljer i första hand till dig som är intresserad av att träna/tävla och ha din hund som ett stort intresse.


Min målsättning är att föda upp friska och mentalt stabila hundar som passar till de flesta grenar inom hundsporten t.ex bruks, vallning, lydnad, IPO, agility, tjänstehund, eftersök osv.

Kenneln innehar SKKs Bruksuppfödarpris och har i dagsläget fött upp 15 KORADE hundar, ett flertal tävlar Elitklass i flera olika grenar.


Jag försöker följa upp och stötta mina valpköpare under hundens liv och jag vill ta del av både roliga och jobbiga saker som dyker upp längs vägen!


Mer info om rasen finns dessutom på www.australianshepherdklubben.nu

 

Välkommen att kontakta mig:


Tina Johansson

Biskopsbergsvägen 29

371 93 Karlskrona

0701452660

E-post: info at tillyhills.se

KORAD Tillyhills Kör Bara Kör
RL1 RL2 Tillyhills Ett Strå Vassare
SPHI Tillyhills Pricken Över I
KORAD TJH(Ptrl) Tillyhills Plattan I Mattan
SPHI Tillyhills Sus Och Dus
Tillyhills Svälta Räv
IPO1 IPO2 IPO3 BSL1 BSL2 BSL3 KORAD SökhI LP1 LP2 Tillyhills Anti Cimex
BSL1 RLDN RLDF BH Tillyhills Sheena Is A Punkrocker
KORAD SÖKHII Tillyhills Tant Strul
AGHD1 RLDN RLDF RLDA Tillyhills Gott Gry
Tillyhills Vildvittra
KORAD Tillyhills Lilith
KORAD Tillyhills Beata Stonehill
KORAD SPHI RLDN RLDF Tillyhills New York Doll
KORAD Tillyhills Kämpaglöd
Tillyhills Drak-Ulla
KORAD TJH(Ptrl) Tillyhills Lucifer
Tillyhills Frid Och Fröjd
LP1 Tillyhills Eld Och Lågor
Tillyhills En På Miljonen
Tillyhills Pest Och Pina
Tillyhills Ett Ett Två
Tillyhills Noll Noll Sju
Tillyhills It Takes Two To Tango
KORAD SPHI RLDN RLDF Tillyhills New York Doll
SPHIII Tillyhills Flogging Molly
Tillyhills Plocke Pinn
SEAGCH SEAG(hopp)CH Tillyhills Humpty Dumpty
Tillyhills Noll Koll
Tillyhills Mr Hyde
LP1 LP2 SPHI Tillyhills The Riddler
Tillyhills Tjugofyra Karat
Tillyhills Tjugofyra Karat
Tillyhills Gentle Charm
Tillyhills A Real Sugarbabe
BSL1 RLDN RLDF RLDA RLDM Tillyhills Oops A Daizy
Tillyhills Hoptimus
Mr Binks Dallas Dhu "Tilly"
KORAD Tillyhills Cookie Monster
Tillyhills Mr Freeze
tillyhills Svarte Petter
KORAD Tillyhills Black Bonzo
Tillyhills Hej Knekt
Tillyhills I Rödaste Rappet
Tillyhills Fia Med Knuff
KORAD SPHIII SÖKHIII Tillyhills Ebba Grön
Tillyhills Rappa På
KORAD SPHIII LPI LP2 Tillyhills Tjong I Medaljongen
KORAD SPHIII SKH III LP2 AGHD1 Tillyhills Jävlar Anamma
RLDN Tillyhills Swiss Miss
Tillyhills Satan I Gatan
KORAD SPHI Tillyhills Billberry Bliss
Tillyhills Cool-Fly
Tillyhills Hot-Stuff